Ut Gevollùg
Ut Gevollug, dat zorg draagt voor de begeleiding van de Prins en de Adjudant tijdens de Carnavalsdagen, bestaat uit 10 Generaals met de Korporaal aan het hoofd. De begeleiding geschiedt altijd in overleg met Driek Pakaon (als veldwachter is Driek immers zeer ervaren met het begeleiden van hoogwaardigheidsbekleders), de Adjudant, Assessor (Kees Minkels) en Minister van Protocol. Zij zullen altijd collectief functioneren.
Historie
De Provinciale Noordbrabantsche en ’s-Hertogenbosch Courant meldt op 20 februari 1928 dat voor het eerst 'het gevolg van den Prins':
"Uitgedost in kleurige, uitheemsche en soms oud-models uniformen aanwezig is. De heeren schaarden zich aan weerszijden van de plek waar ’s Prinsen voet voor het eerst den Oeteldonkschen bodem betrad."
De geboorte van het Gevolg, of liever het Gevollug, was een feit. Een zo op het oog ongeregeld groepje jongelui in de directe nabijheid van Amadeiro en de Peer. De elfkoppige groep bestaat sinds jaar en dag uit tien generaals onder leiding van een korporaal. De omgekeerde wereld in optima forma.
Delftse herkomst...
In de beginjaren werd het Gevollug gerecruteerd uit studenten uit het hele land. Toen in 1939 Richard van Wulften Palthe aantrad als Amadeiro XVIII nam hij studentenvrienden uit Delft mee naar Oeteldonk. Vanaf die tijd was het Gevollug Delfts. Begin jaren zeventig werd de Delftse studenten verweten dat zij niet wisten wat carnaval was. De Delftenaren werden vervangen door Oeteldonkers tot ook zij het zelfde verwijt als hun voorgangers kregen te horen. In 1999 werd het Gevollug opnieuw Delfts, waar zij het 'Dispuut Oeteldonk' vormen.
Uit het Delftse Gevollug zijn de prinsen Amadeiro XIX (Hans ‘Bok’ de Korver), Amadeiro XX (Joan Mommaal), Amadeiro XXI (Ger Neef) en Amadeiro XXIV (Karel Noordzij) voortgekomen.
Kleding
Een door de protocolcommissie voorgeschreven tuniek van soldateske-operetteachtige allure, met bijbehorende hoofdbedekking. Hieronder een witte coltrui, zwarte broek en zwarte schoenen. leder lid van Ut Gevollug draagt een koperen plaat waarop “Gevollug” staat. De Korporaal heeft ook nog een speciaal lederen schild met daarop Korporaal en een fluit. Op de mouw van de tuniek staat een letter "A" op rode fond.