D'n Elfde van d'n Elfde (11-11)

Vroeger ging het carnavalsseizoen van start op - en met - het Kwèkfestijn. Sinds 2010 wordt het carnavalsseizoen op 11 november zelf. In 2010 is de nieuwe seizoensopening "klein" begonnen om in het bijzondere jaar 2011 (op 11-11-11) een heel uitgebreid feestprogramma te bieden. Ook in Oeteldonk met haar lange historie is het dus mogelijk om mooie "nieuwe" tradities in het leven te roepen!

Opening carnavalsjaar

Vlak voor 11.11 uur wordt afgeteld op een gezellig drukke Parade. En dan is het zover. Vanaf de toren van de Sint Jan zetten zes trompettisten de eerste noten van het Oeteldonks Volkslied in, waarbij het carillon invalt en de menigte uit volle borst meezingt. 'Burgervaojer' Peer van den Muggenheuvel tot den Bobberd heet de Hoogheid welkom. De Prins laat zich op d'n Elfde van d'n Elfde voor het eerst zien. Hij opent dan het 'nieuwe Carnavalsjaar', waarna hij uit beeld verdwijnt tot Carnaval. Pas op Carnavalszondag komt hij elk jaar (om 11.11 uur) weer met de Hoftrein op Oeteldonk Centraol aan.

Vanuit de muziektent brengt het Groot Oeteldonks Koor onder begeleiding van Hofkapel de Kikvorschen én het Oeteldonkse publiek typische Oeteldonkse nummers ten gehore. Het carnavalsjaar is geopend!

 

Bron: www.oeteldonk.org